Hoppa till sidans innehåll

Resultat Skyttiaden regionsfinal

01 FEB 2014 22:26
Regionsfinalen i Skyttiaden sköts i Hällefors lördag 1 februari. Grattis alla som gick vidare till riksfinalen!
  • Skapad: 01 FEB 2014 22:26

Regionsfinal i Hällefors 1 februari 2014

I Folkets hus i Hällefors byggdes det upp under fredagen en elektroniks luftgevärs bana, med plats för tjugo skyttar.

I den tillfälliga skyttelokalen var det på lördagen skyttiadens regionsfinal i luftgevärsskytte. I biosalongens kunde man lugnt sitta ner i fåtöljen o följa varje skjutlags alla skyttar på den vita duken. För varje skott visades resultatet genast.

biosalongen

 

De fyra län som deltog med skyttar, hade sin egen ”loge” för att förvara sina tillbehör, och känna klubbandan och gemenskapen. För den som ville fanns det enklare servering att köpa korv, kaffe, smörgås och läsk. Foajén var stort nog att ingen trängsel upplevdes bland anhöriga och besökare. Hällefors Folkets hus, fungerade utmärkt till en luftgevärstävling i denna storlek.

logen

 

En inbiten erfaren skytt är Hälleforsbon Nils-Erik Johansson. Han gick omkring och såg nöjd ut. Han var landslagsman på 70-talet i gevärsskytte. Riksidrotts- och skytteförbundet frågade honom en gång om han kunde dra i gång en ny riksungdomstävling efter 70-iaden som lagts ned. Nils-Erik svarade ja och det blev Skyttiaden med första tävlingsår 1984. I nio år höll Nils-Erik på. Som mest tävlade 13000 ungdomar i hela Sverige. Nu är det ungefär 6 000, men det är roligt att tävlingen lever vidare efter 30 år, säger Nils-Erik Johansson.

nils-erik

 

Extra skojigt var att regions finalen i skyttiaden förlades här i Hällefors just i år, när det är 30 år sedan denna tävling skapades av Hälleforsbon Nils-Erik.

Nils-Erik berättar om motivet som finns på skyttiadens dekal. Den föreställer en skytt målmedveten för att vinna. Själva motivet har Nils-Erik tillsammans med en kollega ritat för detta ändamål. Texten har ändrats med tiden, från början stod det: SKYTTE UO*SSF, idag står det skyttesportförbundet. Men Skytten är sig lik på dekalen, den har siktat vidare år efter år i olika kulörer.

logga

 

Till prisutdelningen hade Hällefors skytteförening bjudit in en lokalt gäst. En mer känd person som en av programledarna i tv-serien ”Rent hus”, Idag närvarde Marie-Louise Danielsson Tham, utan städvagn och skurtrasa som prisutdelare. Till hennes hjälp hade hon  Nils-Erik Johansson, som på scenen gemensamt delade ut diplom och medaljer till dagens bästa skyttar.

L11L13L15RL17L20

 

Regionsfinalen i Hällefors har varit en trivsam dag, med fantastiska skyttar som på sitt bästa sätt skjutit för att försöka komma vidare till riksfinalen som sker i Eskilstuna i mars. Tävlingsledaren Kjell Fridh var mycket nöjd med dagens resultat och arrangemang.  

Alla nådde inte ända fram till prispallen, men med tävlingserfarenhet och duktiga skjutledare, kommer skjutteknik, styrka och koncentrationen att bli bättre och bättre till nästa års skyttiaden. Vi får inte glömma bort alla föräldrar, vänner och funktionärer som stöttar dessa ungdomar. Tack vare dem, har vi underbara och duktiga ungdomar som vill hålla på med skytte, och som vill deltaga på olika tävlingar runt om i landet.

 

-- Referat från skyttiadens projektledning i Hällefors

 

 

Resultat

Skribent: Martin Nilsson

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 


 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet


TÄVLINGARPostadress:
Örebro Läns Skyttesportförbund
Filip Hofman, Stortorget 19B
702 11 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info